Regio

 

Hier vindt u een greep uit het ruime aanbod die de streek te bieden heeft.

 

Vienne

Vienne is een departement gelegen in het midden-westelijke deel van Frankrijk en wordt omgeven door de departementen: Haute-Vienne, Charente, Indre-et-Loire, Indre, Maine-et-Loire en Deux-Sèvres.

Het departement Vienne geniet van een micro-klimaat dat ervoor zorgt dat het je hier kan genieten van zachte winters en warme maar geen hete zomers

Vienne bestaat uit drie arrondissementen:

Châtellerault     

Montmorillon          

Poitiers

Lavender-in-Provence-4.jpg

 

Door de centrale ligging van Sillars, zijn er vele mogelijkheden van daguitstappen tot sportactiviteiten of pretparken. Dit alles op een maximum van 2 uurtjes rijden van de woning tot de bestemming!

Als daguitstap is Parijs of Bordeaux zeker de moeite waard! Met de trein vanuit Poitiers kunt u hier snel en makkelijk geraken.

Voor de liefhebbers van zee en strand is het havenstadje La Rochelle op amper anderhalf uur rijden. U kan hier genieten van de rust van de golven of een uitstapje maken naar Ile d' Oléron waar het bekende tv-programma Fort Boyard wordt opgenomen.

Ook sportfanaten en kinderen komen hier aan hun trekken:

 • Futuroscope: attractiepark rond multimedia en cinematografie
 • Géants du ciel: een vogelshow voor jong en oud
 • Vallée des singes: een natuurpark waar apen vrij rondlopen
  een absolute aanrader voor groot en klein!!!
 • Parc de la Belle: genieten van de prachtige natuur
 • Montcontour parc: watersporten voor iedereen
 • Domaine de Dienné: avonturenparcour, visvijver, paardrijden, een kuuroord en restaurant- alles kan hier!
 • Ile aux serpents: 60 verschillenden soorten slangen, schildpadden en krokodillen kan je hier bewonderen.
 • Planète des crocodiles: krokodillen, kaaimannen of alligators; een 200tal zitten hier bijeen voor het publiek
 • Vallée des cerfs: op een domein van 54 ha kan je hier wandelen tussen de herten en de natuur

 

Sillars

Sillars is een gemeente in het Franse departement Vienne dat gelegen is in de regio van Poitou-Charentes op zo'n 700 km van Brussel.
Momenteel telt deze gemeente 630 inwoners wat het maakt tot een kleine maar gezellige en vooral rustgevende plaats.

Sillars zelf is zeer klein maar op minder dan 10 minuutjes rijden komt u 2 dorpen tegen waar u alle benodigdheden kan terug vinden.
Enerzijds vindt je op 6 km het gezellige dorpje Lussac-les-Chateaux waar u alle nodige winkels en de vrijdagmarkt terug kunt vinden. Een bakker, beenhouwer, apotheker, Lidl warenhuis, tourismebureau en dergelijke vind je hier terug rond het stadsplein. TIP: bij het tourismebureau kan je inkomtickets voor allerlei parken aan een voordelig tarief ( tot 30 % goedkoper) kopen en deze blijven 3 weken geldig na aankoop.
Anderzijds vind je op 10 km de grotere stad Montmorillon waar je de Leclerc ( warenhuis) terug kan vinden, een wasserette, bakkers, restaurants, tankstation, toerismebureau, Aldi en dergelijke.