Onderhoud en Gebruik Zwembad

Sinds april 2017 beschikt onze verhuurwoning over een ingebouwd zwembad in de tuin van 7.5m op 3.5m. Het zwembad is 1m20 diep (waterniveau) aan de trap en gaat geleidelijk aan dieper naar een diepte van 1m60 (waterniveau)op het einde. Er werd op de korte zijde van het zwembad een zitbank voorzien. 17855029_921431467998722_7960792307868808752_o.jpg

Wij vragen extra aandacht voor de kinderen en honden die meereizen; hou hen continu in het oog en laat hen nooit alleen in de buurt van het zwembad wanneer deze open ligt. Houd rekening met de schuinaflopendediepte van het zwembad van 1m20 naar 1m50 waterhoogte. Kinderen die hier niet kunnen staan, moet u uiteraard voorzien van de nodige hulpmiddelen zoals zwembandjes of reddingsvest. Deze zijn te vinden in de kast met zwembadmateriaal en -producten.

 

Het zwembad is voorzien van een veiligheidsafdekzeil dat voldoet aan de reglementaire normen voor veiligheid. Wanneer u het zwembad niet gebruikt of u niet aanwezig bent in de woning is het verplicht om dit zeil over het zwembad te leggen. Deze wetgeving is bepaald door Frankrijk en komt niet van ons uit.

 

Het zwembad dient te worden onderhouden zoals aangegeven in de brochure ‘Zwemplezier’; voorzie steeds voldoende chloortabletten in de skimmer en controleer om de 2à3dagen het water aan de hand van de controlestrips.

 

U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor het gebruik van het zwembad en het onderhoud. Bij incidenten bent uzelf aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk. Wij rekenen op jullie begrip.

 

Zwemplezier voor IEDEREEN

Hieronder sommen wij graag nog even enkele zaken op waar u zeker dient op te letten:

 

Het is verboden

  • met schoenen, sandalen of ander schoeisels het zwembad te betreden
  • kiezels, zand, stenen, scherpe voorwerpen of andere materialen in het zwembad te gooien (enkel het voorziene zwembadspeelgoed)
  • om andere onderhoudsproducten te gebruiken dan deze die wijzelf voorzien
  • om honden in het zwembad te laten springen/zwemmen en dit om hygiënische redenen.(haar in de filter) Wij voorzien een klein opblaasbaar badje voor hen.
  • Om kinderen zonder supervisie alleen in het zwembad te laten spelen/zwemmen
  • Om voedsel en drank in het zwembad te nuttigen

signpoolspecialmademaisonanemone.png

Het onderhoud van het zwembad

Het onderhoud van het zwembad spreekt voor zich als u deze stappen even aandachtig leest en volgt:

  • De filter staat ingesteld met een timer; hier dient u dus niets aan te wijzigen en wij vragen u dan ook met aandrang om van deze instellingen af te blijven.
  •  De verlichting in het zwembad kan u aanzetten door de schakelaar van … naar rechts te verzetten; gelieve deze na gebruik ook weer uit te schakelen én de schakelaar erboven ( ‘filtration’) niet te veranderen! 

 

De producten dienen als volgt te worden toegepast:

                 * De vloeibare producten uitgieten in het water aan de bankzijde alwaar de stuwkracht van de filter de producten onmiddellijk                                   kan verspreiden in het bad.

                  * De korrels en poeders oplossen in enig water en eveneens aan de bankzijde uitgieten in het bad.

                  * De chloortabletten steeds per 4 in de skimmer van het zwembad leggen.

                    (minstens 4st/week; afh van het weer en verbruik)

U kan het witte vierkante deksel aan achterzijde van het bad opliften om vervolgens de tabletten aan te vullen.

Minstens 1 à 2x/week door middel van de controlestrips, het water testen op de hoeveelheid chloor en PH.( elke dag op zelfde tijdstip en op heetst van de dag) Indien de controlestrips een tekort aangeven van chloor, kan u deze aanpassen door middel van toediening van extra chloor in het water ( poeder oplossen in water). Bij een teveel aan chloor, haal een chloortablet uit de skimmer achteraan en laat het water verder zoals het is. Indien de controlestrips een teveel of tekort aan PH aangeven, kan u dit eenvoudig oplossen door PHmin of PHplus toe te voegen aan het water. ( poeder oplossen) Om 0.1 te dalen in PH dient u ongeveer 1kg poeder te mengen in het water ( 8tal schepjes)

 

Zwembadrobot

De zwembadrobot mag dagelijks in het water gezet worden; de aansluiting op het elektriciteitsnet kan gebeuren aan het tuinhuis of aan de gevel tussen de twee slaapkamers. De robot werkt een volledig programma af van ongeveer 80minuten tenzij u deze zelf vroeger stopt. Na gebruik kan u de zak in de robot uitspoelen/wassen indien deze vuil is.

!!! Haal steentjes of andere harde materialen zelf uit het bad door middel van het schepnet of de stofzuigerborstel om schade aan de liner te voorkomen.

 

Indien u liever zelf de bodem van het zwembad reinigt en dus niet enkel door de robot laat doen, kan u de stofzuiger aansluiten op de filter om vervolgens met de stofzuiger door het bad te gaan.

Enkele aandachtspunten:

                  - Borstel het vuil van de trap en bank naar de bodem voor u begint

                  - Draai de grijze dop van de aansluiting in het bad ( aan zonneterras-zijde)

                  - Zet éérst de kraan van de stofzuiger open zodat er water stroomt naar de motor en pas nadien sluit de twee kranen van de filter.

                     Zo blijft er steeds water naar de motor gaan en is er geen risico op defecten in de motor!!

                  - Controleer de bodem op harde materialen zoals steentjes of plastic

                  - Wanneer de kraan van de stofzuiger openstaat, zal er onmiddellijk een zuigkracht starten aan de opening in het bad; laat                                         de stofzuigerslang zich hierin vast trekken en dan kan u beginnen met stofzuigen van de bodem.

4.jpgHet afdekzeil beschermt het water tegen vuiligheid, houdt het warm en zorgt voor extra veiligheid naar kinderen en honden toe.

DSC_0319-1.jpg

Wanneer het zeil open ligt, komt deze aan de achterzijde te liggen achter het zwembad. Met het zwarte lint wordt het zeil weer eenvoudig toegetrokken

DSC_0316.jpg  DSCF3726.jpg DSCF3733.jpg

Het vastzetten en aanspannen van het afdekzeil wordt met spanriemen afgewerkt. De riemen kunnen worden aangespannen totdat het zeil mooi strak past over het zwembad. Wanneer het zeil open wordt gelegd; kunnen de spanriemen eenvoudig verwijdert  en aan de kant gelegd worden. Met drie spanriemen op het begin van het zwembad ( één aan elke kant en één in het midden) wordt het zeil mooi strak getrokken.

DSCF3743.jpg DSCF3736.jpg

 De hendel om het zwembadzeil te openen, kan u terugvinden in het tuinhuisje. U monteert de hendel aan de zijkant zoals aangetoond op foto; door een eenvoudige draaibeweging kan u het zeil oprollen naar achter toe. Mocht het zeil wat scheef komen te liggen, leg het dan even mooi recht alvorens u verder doordraait/oprolt.

DSC_0318-1.jpg

De 4in1-tabletten aanvullen

DSCF3710.jpg DSCF3712.jpg DSCF3709.jpg

Het vullen van de skimmer met chloortabletten is echt kinderspel! Gewoon even het deksel liften, enkele tabletten ( 3 à 4stuks) in de skimmer leggen en weer sluiten. Meer niet 

Het stofzuigen van de bodem

DSC_0339.jpg DSC_0340.jpg DSC_0343-1.jpg

Draai de schroefdop van het ventiel aan zonneterraszijde, sluit de stofzuigerslang aan met zwarte deel op de borstel; het witte deel wordt aangezogen door de opening in het water.

Zet steeds EERST de kraan van de stofzuigermond open ( in tuinhuis) en sluit pas nadien de twee andere kranen. Er moet altijd water naar de filter blijven vloeien!! Houd de darm volledig ondergedompeld onder water zodat deze zich vult met water en niet meer met lucht alvorens de darm aan te sluiten op het ventiel in het zwembad.

DSC_0347.jpg DSC_0348.jpg DSC_0350.jpg

                                 Stap 1: Aanvangspositie                                Stap2: Alles openen                           Stap3: Bovenste twee leidingen

                                                                                                                                                          sluiten en enkel onderste open laten staan

 De darm zuigt zichzelf vast nadat de filter in de juiste positie is gebracht. U bent nu klaar om de bodem te stofzuigen! 

 DSC_0351-1.jpgDSC_0357-1.jpg                                        

 

Na gebruik herhaalt de stappen van de filter: EERST de bovenste 2 leidingen openen, de onderste sluiten en dan komt de darm vanzelf los in het zwembad..

 

De zwembadrobot:

Om de bodem van het zwembad dagelijks te reinigen kan u gebruik maken van de robot Deze kan u best ’s morgens laten werken voor u in het water gaat omdat dan al het vuil naar de bodem is gezonken Eens u bent gaan zwemmen drijven alle vuilpartikels rond in het water en kan de robot deze niet meer opnemen

 

U sluit gewoon de motor van de robot ( Voeding in plastic doos tegen regen/vocht) aan op het elektriciteitsnet aan de achtergevel tussen de twee slaapkamerramen. De robot zet u op de bodem neer en dan duwt u op de ronde knop van de Voeding. Wanneer hier een blauw licht verschijnt is de robot in werking; hij werkt zelfstandig een programma af van iets meer dan een uur.

Na gebruik kan u de opvangzak van de robot eruit halen en uitspoelen en in wasmachine wassen.

 

ieasykleen_web_big.jpg 2718_Dolphin-Easykleen-_2.png

     Robotcleaner met uitwasbare doek                                  Voeding / aan – uitschakelaar robot          

2718_Dolphin-Easykleen-_3.png                            Robotcleaner voorzien van een uitwasbare doek.

Stapsgewijs openen van de robotcleaner: stap 1, leg de robot op zijn zijkant, stap 2: open aan weerszijde de twee oranje lipjes door ze opzij te schuiven, 3: open het deksel door aan de twee openingen deze voorzichtig omhoog te trekken, 4: haal de doek uit de robot,

Stap 5: de doek verwijderen van de houder door de rubberen rekkers van de doek en de houder te schuiven, 6: de vuile doek laten uitdrogen in de zon, 7: de opgedroogde doek uitkloppen of eventueel wassen in de wasmachine. Na reiniging doek, deze terugplaatsen in de robot, dit doe je door voormelde stappen te herhalen in omgekeerde richting en de robot weer te sluiten.


 

Instructiefilms - openen en veilig afsluiten zwembad.

Enkele instructiefilms werden gemaakt om u een duidelijk overzicht te geven over hoe u juist het zwembad open legt en het na gebruik weer veilig afsluit.

 

Vergeet zeker niet het veiligheidszeil steeds te sluiten als u de woning verlaat of na het einde van de dag / zwempartij, dit  vragen wij om veiligheidsredenen zeker te doen. (in Frankrijk is dit wettelijk verplicht en bij eventuele controles kunnen boetes door de bevoegde instanties worden uitgeschreven.)

Maak een Gratis Website met JouwWeb