Wandelingen in de regio 

De regio van La Vienne heeft tal van mooie natuurpracht te bieden voor éénieder. Of je nu houdt van rustige stadswandelingen langsheen de rijke geschiedenis van de regio, een stevige wandeling door veld en bos of een actieve wandeling langs en door riviertjes, meren, bos en natuur... voor elk wat wils. De regio heeft de laatste twee jaar enorm geïnvesteerd in de aanleg en het onderhoud van wandelroutes en wandelpaden en deze zijn zeer duidelijk aangeduid en makkelijk te volgen. De wandelkaarten staan in elk dorpscentrum op groot informatiepaneel geafficheerd.

 

Hieronder komt een korte opsomming van enkele mogelijke routes in de regio waarvan sommigen wij reeds bewandeld hebben met onze hond; uiteraard kan hier elk jaar wel wat nieuws bij komen!! Voor een volledig fotoalbum kan je ons volgen via onze facebookpagina én kan je in de woning een mapje terugvinden met onze bevindingen en aanraders.

Wandelkaarten zijn in de woning terug te vinden of in het toerismebureau; er zijn tal van verschillende routes en wij hebben nog niet alle kaarten gaan halen dus het is best mogelijk dat jullie in de toerisme agentschap een leukere kaart kunnen vinden.

 

1. SILLARS

Le Tré de SaintFlix : Sillars-Pindray-Lussac les Chateaux

      Deze wandelkaart brengt jullie over 10 verschillende wandelroutes in de onmiddellijk omgeving van Sillars/Pindray of Lussac-les-Chateaux. De routes gaan van een 2km stadswandelingetje tot 13.5km langsheen de velden en bossen van Sillars.

 

2. LUSSAC-LES-CHATEAUX

Le Gué de la Biche : Lussac les Chateaux- Civaux-Mazerolles

      Deze wandelkaart brengt 15 verschillende routes in kaart met een afstand van 3km tot 22.5km! De wandelroutes met nummer 5,6,7,8,9,10 en 11 brengen je door het bos van Lussac-les-Chateaux met zijn mooie natuurpracht, glooiend landschap en rustige ontspannen sfeer. Deze wandelingen zijn een heerlijke afkoeling op warme zomerse dagen... of op een regenachtige dag kunnen de bomen een droog dak bieden en een portie gezonde buitenlucht.

Deze wandelroutes liggen op zo'n 6 à 8km van onze vakantiewoning en een ideale uitstap voor wie de natuurpracht van de open velden even wil ruilen!

 

La Fosse aux Loups : Lussac les Chateaux- Persac

      De wandelingen langsheen La Fosse aux Loups zijn niet genummerd en hebben dus geen vooropgelegde afstand. De wandelkaart laat enkele te volgen wegen zien langs waar je van het centrum van Lussac-les-Chateaux richting het centrum van Persac kan wandelen. Deze routes zijn zelf in te vullen en aan te passen naargelang je tijd en afstand.

 

3. MONTMORILLON

Le Gardour: Montmorillon-Jouhet-Pindray

      Twaalf verschillende routes van 2 tot 14km brengen je op ontdekking doorheen de dorpjes Jouhet, Pindray en Montmorillon. Verscheidene routes volgen de rivier la Gartempe en bieden tal van mooie plaatjes onderweg. De routes zijn te starten en volgen vanuit het centrum van elk dorpje alwaar een groot informatiepaneel de wandelkaart herhaalt.

 

L'Aiguail de la Gartempe : Lathus-St Rémy-Montmorillon-Saulgé

       Ook hier zijn 12 routes aangegeven met een afstand van 3,5km tot 17km. Voor het centrum van Saulgé moet je wel een 20min rijden tellen en het centrum van Lathus St Rémy ligt op zo'n klein halfuurtje van onze woning. De wandelroutes in Lathus St-Rémy zijn erg gekend en aangeraden voor de actieve wandelaar die graag eens door een stromend riviertje wandelt, geniet van de uitzichten en hiervoor het glooiend landschap er gerust bijneemt. De wandelroutes van de Roc a St Ro zijn hier bij uitstek aangeraden!

 

 4CHAUVIGNY

Forêt de Mareuil:

Het bos zelf is avontuurlijk aangelegd; er is een sportieve wandelroute/fitometer van zo'n 2.8km maar je kan zonder problemen je wandeling verlengen. Wij hebben hier zo'n 9km gewandeld over een tijd van 01u50.

 

http://www.tourisme-vienne.com/fr/activite/927/foret-domaniale-de-mareuil